Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkop 1 okrągły
jajko 3 całe
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem dużej tortownicy (o średnicy 28 cm). Piec około 30 minut w temperaturze 170 st. C. Ostudzić i podzielić na dwie części. Każdą część biszkoptu nasączyć aromatem śmietankowym wymiesz...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak