Sposób przygotowania

Upec 2 placki,
masaMasa:
- 15 dkg. orzechów mielonych
- 1 szkl. słodkiej śmietany (zwykła jak np. do zupy)
- 2 cukry waniliowe
- 25 dkg. masła
- 25 dkg. cukru pudru
- kieliszek spirytusu

Oddzielić żółtka i ubić pianę na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Potem dodać żółtka. Wsypać bułke tartą wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką. lekko wymieszać.

Masa: Śmietanę, orzechy i cukry waniliowe wysmażyć na wolnym ogniu. odstawić do wystygnięcia.
Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i to połączyć z masą orzechową.

Przełożenie:
PLACEK+ MASA+ BEZY+ MASA+ PLACEK

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Brzmi pysznie:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    może być dobry
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    proszę podać jak długo to piec
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis koniecznie muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    fajny przepis :) musi byc pyszne to ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    niam kuszące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    musze wwypobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    musi być dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Lubię takie ciasta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    musi być smaczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    to musi być dobre:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Dla mnie bomba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    a jak z pieczeniem, ile czasu i w jakiej temp? do czego dodać spirytus?
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ile tej bułki tartej? co z bezami?
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ależ apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !