Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować 30min.Pieczarki obrać i pokroić, podsmażyć z cebulką i oprószyć kucharkiem. Grzyby namoczyć (najlepiej wcześniej w nocy) i zagotować w tej samej wodzie, odcedzić i posiekać, dodać do kapusty razem z pieczarkami. Całość gotować jeszcze ok 15min. Odcedzić, ostudzić i zmielić blenderem. Doprawić solą i pieprzem.
Mąkę przesiać z solą,dodać wystudzone stopione masło,żółtka i wodę. Zagnieść ciasto, schować w ciepłe miejsce na 20min. Rozwałkować i wycinać kółka (szklanką). Napełniać farszem, sklejać i dociskać brzegi widelcem. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować ok 4 min od czasu gdy wypłyną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !