Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, osuszyć, naciąć poziomo ostrym nożem, utworzyć kieszeń. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać posiekaną cebulę, zeszklić na wytopionym tłuszczu, dodać mąkę, bułkę tartą i chwilę smażyć. Dodać jajko, śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Kieszeń napełnić farszem. Spiąć otwór szpilkami do mięsa. Ułożyć wątróbkę w żaroodpornym naczyniu, posmarować resztą oleju, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec 40 min. Wątróbkę posolić, oprószyć pieprzem, pokroić w plastry, polać sosem z pieczenia.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    co to znaczy \"średnio nagrzany piekarnik\"?
  • 5
    original
    Opublikowano

    Renata16

    będzie pyszne zapewne
  • 3
    original
    Opublikowano

    koala

    uwielbiam podroby:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    jak ktoś często piecze to zna pojęcie " średnio nagrzany piekarnik"
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super-podoba mi się ten pomysł na wątróbkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Nie lubię wątróbki, ale na taka bym się skusiła :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smakowity przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Jakie pyszności :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !