Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab faszerowany pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieczarki 300 g
ser żółty 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
pietruszka suszona do smaku
masło klarowane 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: schab faszerowany pieczarkami

Mięso nacinamy tak, aby stworzyć z niego spory płat.

Całą torebkę marynaty mieszamy olejem, i smarujemy nim mięso z obu stron, tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki przynajmniej na 12 godzin (moje marynowało się cały dzień).

Pieczarki kroimy w kostkę, solimy, dusimy na rozgrzanym maśle, następnie dodajemy ser, pietruszkę i bułkę tartą.

Mięso wyjmujemy z lodówki, solimy, kładziemy na nim farsz pieczarkowy, pamiętając, żeby zostawić trochę miejsca na brzegach, mocno zwijamy i wiążemy.

Ja piekę mięso w folii. Zawsze podlewam je sodą lub bulionem i dodaję sporo cebuli i czosnku).

Mięso pieczemy przez 1,5 godziny przez pierwsze 10 minut w temperaturze 220 stopni, następnie skręcamy temperaturę do 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 05.06.2012 16:25
fajny przepis
SmacznaPyza 01.01.2012 16:43
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak