Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
kiełbasa 1/2 laska
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
jaja 2 sztuki
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Cebulkę siekamy, pieczarki drobno kroimy.
Krok 1 - Placki ziemniaczano-pieczarkowe foto
2
Dodajemy starte na grubej tarce ziemniaki.
Krok 2 - Placki ziemniaczano-pieczarkowe foto
3
Do masy dodajemy pokrojona drobno kiełbasę, jajka, mąkę i dokładnie mieszamy, doprawiamy.
Krok 3 - Placki ziemniaczano-pieczarkowe foto
4
Smażymy (jak placki ziemniaczane) na oleju z obu stron.
Krok 4 - Placki ziemniaczano-pieczarkowe foto
5
Podajemy na ciepło.
Krok 5 - Placki ziemniaczano-pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.01.2012 18:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak