Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany szczupak.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1 szt
cebulka 1 szt
jajko 1 szt
kasza manna 2 łyżeczki
masło 1 łyżka
filet z dowolnej ryby 1-2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany szczupak.

Szczupakowi odciąć głowę,wydłubać oczy brrrr - ja tego sama nigdy nie robię mam w domu specjalistę:) i ściągnąć skórę,starając się jej nie uszkodzić.Mięso oddzielić od kręgosłupa i przekręcić przez maszynkę wraz z małą cebulką i filetami rybnymi.Do tej masy wbić jajko,dodac kaszę manną i miękkie masło,doprawić przyprawami i wyrobic na gładką masę.
Skórę nasmarować olejem i napełnić farszem.Rybę po wierzchu posmarowac olejem i wstawic do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni na ok.50 minut,Na blaszkę kładziemy również głowę ryby posmarowaną olejem.Po upieczeniu i ostudzeniu rybe kroimy na porcje i ozdabiamy wg.własnego uznania.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 16.04.2016 09:48
Dziękuję bardzo, lubię pochwały:):):)
ben-ka 02.11.2014 10:50
Robię ją na wszystkie większe okazje,wydaje mi się,że już doszłam do wprawy do czego wszystkich zachęcam.
caralajna 08.05.2014 06:51
tak przygotowana ryba robi wrażenie :)
Ada-Gaba 01.11.2013 09:02
wygląda rewelacyjnie
Motorek 23.09.2013 09:24
smaczna rybka
Grażyna13 16.07.2013 21:07
Piękny i na pewno pyszny :)
caralajna 25.12.2012 15:31
wygląda niesamowicie efektownie
ben-ka 19.11.2012 09:08
Do odważnych świat należy - nie ma co się bać,trzeba próbować,to nic strasznego:)
alaaa 18.11.2012 20:54
no ja bym się nie odważyła,,wygląda świetnie
Grażyna13 13.07.2012 12:43
Super wygląda i na pewno tak smakuje :)
jozefinach 04.04.2012 19:16
Piękny.
Magdalena1110 20.01.2012 20:53
rewelacja
IlonaAlbertos 03.01.2012 12:49
Bałam się przygotowywania takich ryb, ale Twoja wygląda tak zachęcająco, że chyba kiedyś zrobię.
MAŁY 03.01.2012 12:01
pycha
MAŁY 03.01.2012 12:01
pycha
barbara11561 03.01.2012 11:29
przepiękny szczupaczek,szkoda go jeść:)
kuklik 03.01.2012 09:36
robię podobnie i naprawdę warto się trochę pomęczyć znika w oka mgnieniu
anemon 03.01.2012 09:29
Mistrzostwo Świata ! Szczupak rewelacyjny.
misia53 02.01.2012 12:41
jejku , jejku ....ale wystrój ........pracy kosztowało ale jaki efekt !!!
IZABELA29 02.01.2012 08:27
ja sie nie zdecydowałam by taką zrobić
IZABELA29 02.01.2012 08:26
jaka ryba...
agnieszka137 01.01.2012 17:39
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak