Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hawajskie sznycle z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 8 plastrów
ananas z puszki 4 szt
szynka gotowana 4 plastry
masło 2 łyżki
ser żółty 150 g
szałwia 6 listków
tłuszcz do formy
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Hawajskie sznycle z indyka

Ananasa osączyć z zalewy (zalewę zachować). Plastry szynki przekroić na pół. Sznycle oprószyć solą, pieprzem i imbirem. Masło stopić na patelni, obsmażyć sznycle z obu stron. Przełożyć do natłuszczonej formy. Plasterki ananasa pokroić na kawałki, przesmażyć na patelni, posypać imbirem, wlać kilka łyżek zalewy ananasowej, krótko dusić. Na sznyclach ułożyć szynkę i ananasa, obłożyć szałwią. Skropić zalewą ananasową i posypać serem. Zapiekać ok 10 min w piekarniku nagrzanym do temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 03.03.2013 18:55
pyszny przepis
olkaaa 04.02.2013 08:39
rewelacyjny przepis
pajbek 03.01.2013 19:04
Takich nie jadłam, pewnie smaczne :-)
Aneta41 17.06.2012 20:09
bardzo smaczne
Fiffi 05.04.2012 23:24
musi mieć ciekawy smak
Anna152 22.03.2012 10:02
super
Anna152 22.03.2012 10:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak