Sposób przygotowania

Ananasa osączyć z zalewy (zalewę zachować). Plastry szynki przekroić na pół. Sznycle oprószyć solą, pieprzem i imbirem. Masło stopić na patelni, obsmażyć sznycle z obu stron. Przełożyć do natłuszczonej formy. Plasterki ananasa pokroić na kawałki, przesmażyć na patelni, posypać imbirem, wlać kilka łyżek zalewy ananasowej, krótko dusić. Na sznyclach ułożyć szynkę i ananasa, obłożyć szałwią. Skropić zalewą ananasową i posypać serem. Zapiekać ok 10 min w piekarniku nagrzanym do temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    musi mieć ciekawy smak
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Takich nie jadłam, pewnie smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    pyszny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !