Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa makowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 2 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 0,5 szt
miód 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jaja 3 szt
bakalie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa makowa

Mak namoczyć przez ok 12 godz. Gotować ok 30 min. Kręcić 3 razy przez maszynkę. Dodać miód i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, margarynę, cukier, 3 jajka i bakalie. Dobrze wymieszać. Porcja wystarcza na 4 makowce, czyli ok 750 g. Na zdjęciu mak powstały z masy makowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 12.01.2014 15:39
to jest to
krystyna330 22.11.2013 09:41
fajny przepis
Pietruszka 15.09.2013 21:43
bardzo dobra
barbara11561 11.09.2013 08:26
bardzo smaczna:)
Katarzyna59 15.06.2013 06:42
pyszności!
caralajna 17.08.2012 08:44
super
motyl 20.05.2012 13:12
pyszna
rjustysia 14.04.2012 12:27
wychodzi taniej niż masa z puszki :) i na dodatek domowa :)
anula250 04.04.2012 20:51
super
ronald88 28.03.2012 18:22
super
MAR3STA 09.03.2012 21:53
smaczne
senninha 07.03.2012 11:52
nigdy nie robiłam :) ale spróbuję na pewno!
Ada-Gaba 24.02.2012 07:32
świetna i pyszna
Marta1986 14.02.2012 12:06
niam niam
anna186 04.01.2012 11:09
najlepsza masa makowa jak sie robi samemu :)
Krystyna32 04.01.2012 09:28
super
SmacznaPyza 03.01.2012 18:05
dzięki, każdemu może się zdarzyć :)
kate.500 02.01.2012 08:24
Już dopisałam.
kate.500 02.01.2012 08:22
Dodać razem z miodem, mąką, cukrem, jajkami i bakaliami. Zapomniałam, przepraszam.
SmacznaPyza 01.01.2012 16:44
a co z margaryną?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak