Sposób przygotowania

Mak namoczyć przez ok 12 godz. Gotować ok 30 min. Kręcić 3 razy przez maszynkę. Dodać miód i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, margarynę, cukier, 3 jajka i bakalie. Dobrze wymieszać. Porcja wystarcza na 4 makowce, czyli ok 750 g. Na zdjęciu mak powstały z masy makowej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a co z margaryną?
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Dodać razem z miodem, mąką, cukrem, jajkami i bakaliami. Zapomniałam, przepraszam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Już dopisałam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dzięki, każdemu może się zdarzyć :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    najlepsza masa makowa jak sie robi samemu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    niam niam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetna i pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    nigdy nie robiłam :) ale spróbuję na pewno!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    wychodzi taniej niż masa z puszki :) i na dodatek domowa :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo smaczna:)
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    to jest to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !