Sposób przygotowania

Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.
W trakcie ubijania dodawać po jednym jajku.
Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić na gładką masę.
Ciasto przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.

Gruszki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki.
Każdy kawałek owocu obtoczyć w mące i ułożyć na cieście.

Składniki na kruszonkę połączyć i wyłożyć na gruszki.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    piękne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię ciasta z gruszkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Słodkie Uwielbiam to
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszniutkie ciacho!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !