Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z farszem z krabowej pasty, serka kanapkowego i ikry ze śledzia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
pasta krabowa
ikra ze sledzia
mini kolby kukurydzy
czarne oliwki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z farszem z krabowej pasty, serka kanapkowego i ikry ze śledzia

5 jajek myjemy i wkładamy do rondelka, zalewamy je zimną wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, nastawiamy minutnik na 10 minut, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy aż minutnik się odezwie. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Zalewamy jajka zimną wodą aby ostygły. Obieramy jajka ze skorupek i przekrawamy na połówki i układamy na specjalnym półmisku do jajek. Dekorujemy serkiem kanapkowym,pastą krabową, nakładamy po 1/2 łyżeczki ikry ze śledzia. Dekorujemy plasterkami czarnych oliwek, mini kolbami kukurydzy pokrojonymi na cząstki i połówkami mini ogóreczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 12.03.2012 08:38
pięknie wyglądają i na pewno są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak