Sposób przygotowania

5 jajek myjemy i wkładamy do rondelka, zalewamy je zimną wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, nastawiamy minutnik na 10 minut, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy aż minutnik się odezwie. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Zalewamy jajka zimną wodą aby ostygły. Obieramy jajka ze skorupek i przekrawamy na połówki i układamy na specjalnym półmisku do jajek. Dekorujemy serkiem kanapkowym, pastą łososiową, robimy kleksy z \"kawioru\" z wodorostów. Dekorujemy \"kwiatkiem\" z rzodkiewki, mini cebulkami i ogóreczkami, oraz natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ładnie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pomysłowe i pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a co to jest ten kawior z wodorostów?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    to czarne wygląda jak kawior, ale pisze, że to z wodorostów jest w Ikei
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    o jejku..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !