Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebule 2 sztuki
pieczarek 20 dag
natka pietruszki 1 natka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
musztarda 3 łyżki
jajko 2 sztuki
mąki 0,5 szklanki
sos pieczeniowy 1 opakowanie
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy drobiowe

Kroki postępowania

1
Filety rozciąć na pół i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdą z piersi posmarować 1 łyżeczką musztardy.
Krok 1 - Zrazy drobiowe foto
2
Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać,przesmażyć na oliwie z oliwek,dodać drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.Wymieszać,podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie.Zawinąć i spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Zrazy drobiowe foto
3
Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu.Polać sosem pieczeniowym.
Krok 3 - Zrazy drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.05.2012 19:58
znakomite
wojr63 12.05.2012 22:22
fajne
Mati13 01.01.2012 13:59
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak