Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić i wyłożyć na blaszce do tary. Piec ok. 15 min. w temp. 200 stopni. Żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Dodać makę ziemniaczaną, wymieszać. Mleko zagotować z wanilią. Wanilię usunąć. Mleko wlać do masy z żółtek. Cały czas mieszając podgrzewać aż masa zgęstnieje. Dodać masło, delikatnie wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto i piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Białka ubić wraz z pozostałym cukrem i szczyptą soli. Wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do piekarnika na 5 min. Ostudzić. Posypać orzechami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale ona musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na taką tartę chętnie się skuszę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszno?ci i ?atwa do zrobienia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    slodka pokusa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    Koniecznie muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    nie ma to jak prawdziwa wanilia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !