Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z pomarańczami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze bez pestek 4 szt
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 10 dag
śmietana kremówka 200 ml
skórka z pomarańczy 2 łyżeczki
dżem pomarańczowy 1 słoik
Żelatyna wieprzowa Prymat
Biszkopt 3 szt
sok pomarańczowy 0,5 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z pomarańczami

Żelatynę namoczyć. Żółtka ubić z cukrem, dodać skórkę z pomarańczy i sok oraz żelatynę. Gdy krem zacznie tężeć dodać ubitą śmietanę. Spody biszkopta skropić sokiem, posmarować dżemem i przełożyć kremem. Odstawić na 6 godzin w chłodne miejsce. Pomarańcze obrać i pokroić w plastry. Wierzch torta obłożyć pomarańczami. 2 łyżki dżemu zagotować z 2 łyżkami soku, polać tort. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 07.08.2013 11:15
pyszny tort
Katarzyna59 20.06.2013 08:36
bardzo fajny przepis
olkaaa 18.01.2013 07:57
super przepis
barbara11561 09.08.2012 15:28
delicje:)
aga130982 16.03.2012 10:47
pycha
alaaa 26.01.2012 11:58
super tort,,
MAR3STA 06.01.2012 10:44
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak