Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości. Odcedzić i utłuc dokładnie na purre. Gdy nieco przestygną dodać do nich jajko, koncentrat, sól i stopniowo dosypywać mąkę (trochę zostawić do posypania stolnicy) cały czas wyrabiając. Ciasto powinno być takie jak na kopytka. Z ciasta toczyć wałeczki a z nich odcinać nieduże kawałki szer. ok. 2 cm.. Z jednej strony przycisnąć każdą kluskę ząbkami widelca. Kluseczki wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 2-3 min. od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na durszlak. Podawać z mięsem i sosem albo zrumienioną cebulką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ładne kluseczki
  • 5
    original
    Opublikowano

    banditka

    sliczne :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    ze wzorkami pomysłowo
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajnie zrobione
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    pomysłowy kształt
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jestem pełna podziwu :)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Bardzo pomysłowe :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    jak maleństwa, wloskie gnocchi!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jakie piękniutkie kluseczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jakie piękniutkie kluseczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    przepyszota;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Pycha!.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    oj,Pyza zwykłe kluski też potrafisz zamienić w cudeńka,super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !