Sposób przygotowania

W kopce mąki na stolnicy zrobić rowek, dodać jajko. Wlać mleko i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i dawać po trochu farszu. Wykrawać pierogi.
FARSZ: kapustę odsączyć z wody, opłukać, zagotować. Pokroić. Mięso ugotować i zmielić. Połączyć razem. Cebulkę pokroić i zeszklić na margarynie. Połączyć razem. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Dawać na ciasto.
Pierogi dać do gotującej się lekko osolonej wody i zagotować.
Polać roztopiona margaryną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ja to chyba wszystkie pierogi uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pierożki dobre na co dzień i...od świeta :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta68

    Przepis wydaje się prosty, muszę wypróbować
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam je :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam pierogi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    wspaniałe! uwielbiam pierogi w każdej postaci :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    lubię pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !