Sposób przygotowania

Mięso z dziczyzny oraz łopatkę wstawić do wody. Do tego dodać marchewkę pokrojoną w plasterki oraz 3 cebule pokrojone w krążki. Przyprawić solą i pieprzem. Ugotować na pół miękko. Następnie dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz ząbki czosnku. Gotować, aż mięso będzie całkowicie miękkie. Wyciągnąć z wywaru i zmielić przez maszynkę. Razem z mięsem zmielić rozmoczoną bułkę. Zmielić dwukrotnie. Do zmielonej masy wbić jajka. Ostatnią cebulkę pokroić w krążki i podsmażyć na margarynie na złoty kolor. Dać do masy mięsnej. Przyprawić całość gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dać na wysmarowaną masłem brytfannę (najlepiej keksówkę) i piec ok. 1 godziny w 180 st. Po upieczeniu otworzyć trochę piekarnik i wystudzić w nim pasztet. Nie powinno się go wyciągać gorącego z piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    coś ciekawego
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    takiego jeszcze nie jadłam :-) fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    swietny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>extra</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    bardzo smaczny pasztet
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    mój tata by się ucieszył gdybym mu takie pyszności zaserwowała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !