Sposób przygotowania

Orzechy arachidowe posiekać i zrumienić na suchej patelni. Rodzynki i śliwki zalać rumem i zagotować. ostudzić. Z cukru i wody ugotować gęsty syrop. Żółtka wlać do miski, postawić nad garnkiem z gotująca się wodą i ucierać dodając syrop aż powstanie gęsta masa. Kawę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, ostudzić połączyć z żółtkami, ubić, dodać rodzynki i pokrojone śliwki z rumem, orzechy, wymieszać. Śmietankę ubić na puch, dodać do kremu, delikatnie wymieszać. Gotowy deser wyłożyć do pucharków i zamrozić. Podawać z polany czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    To coś dla mnie. Uwielbiam takie desery.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    rzeczywiście pyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !