Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dokładnie posiekać z masłem. Następnie dodać 15 dag cukru pudru, żółtka, rum i aromat rumowy, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę, następnie dodać przemielony ser i dokładnie utrzeć. Pod koniec wsypać mąkę ziemniaczaną, wlać aromat, wsypać skórkę i rodzynki, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować, włożyć do przygotowanej brytfanny, wylać masę serową, wyrównać. Na ser wyłożyć gotową masę makową a mak przykryć pozostałym ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 50 minut. Zimne ciasto oblać białą czekoladą i ozdobić według swojego uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    na nowy rok takie słodkości :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmmm pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    super przepis, musze wypróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    trafne i smaczne połączenie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    lubię takie połączenie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fantastyczne ciasto i chcialabym upiec tylko nie wiem czy mi życia starczy......tyle nazbierałam.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda obłędnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !