Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne paluszki z żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
ser żółty 25 dag
masło 25 dag
żółtko jajek 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne paluszki z żółtym serem

Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie dodać starty ser, żółtko, mieloną ostrą paprykę, sól, pieprz, kminek i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 7-8 mm, pokroić na 1 cm paski, ułożyć na przygotowanej blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Podawać do czystych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.10.2012 22:40
Muszą smakować wyśmienicie.
Motorek 20.01.2012 11:05
smaczne
Kamila/kami007 01.01.2012 12:54
mniam
[email protected] 01.01.2012 00:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak