Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Następnie dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, jajko, spirytus i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. W między czasie osączyć wiśnie z zalewy. Na 400 ml kompotu z wiśni ugotować budyń, lekko przestudzić i wymieszać z wiśniami. Ciasto rozwałkować, wyłożyć do formy formując brzegi na 2 cm. spód ciasta posypać bułką tartą, wyłożyć masę wiśniową, ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 185 stopni około 30-35 minut. Kroić mocno schłodzone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    uwielbiam takie ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smaczne ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !