Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
papryka 1 szt
pomidory 4 szt
kukurydza marynowana 1/2 szkl
oliwki 1/3 szkl
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ananas z puszki 1/2 puszki
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

Oliwę wymieszać z musztardą, sokiem z cytryny, odrobiną soli, pieprzu i cukru. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Kapustę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Pomidory i plastry ananasa podzielić na cząstki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać oliwki, oliwę i wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.03.2014 09:55
ciekawe połączenie smaków
Seba 18.08.2012 09:31
bardzo fajna z dodatkiem ananasa
Motorek 04.06.2012 10:23
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak