Sposób przygotowania

Kawę zalać szklanką wrzątku. Miód rozgrzać, dodać napar z kawy, zagotować i ostudzić. Mąkę wymieszać z sodą i przyprawą do pierników. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać masło. Nadal ucierając, stopniowo dodawać mąkę i miód z kawą. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i piec ok. 60 minut w temp. 170-180 stopni C. Ciasto przekroić na dwie części i przełożyć marmoladą. Polać po wierzchu polewą czekoladową, udekorować wiórkami kokosowymi i posypką czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszny piernik i sslodki anioleczek kolo niego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    wygląda naprawdę świetnie! brawo za przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    niesamowity pierniczek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !