Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
zmielony mak 1 szklanka
miód 3/4 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
bagietka 1
cukier 6 łyżek
migdały posiekane 4 łyżki
rum 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makówka

Bułkę pokroić, odciąć skórkę. Mleko zagotować z cukrem i miodem. Wsypać mak. Gotować tak długo, aż masa zgęstnieje. Pod koniec dodać rum, sparzone, osączone rodzynki, migdały i wymieszać. W salaterce układać na przemian bułkę i masę tak, aby na wierzchu była warstwa masy. Udekorować bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 06.01.2012 21:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak