Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 150 dag
mleko 6 szklanek
ryż 5 dag
cukier 5 dag
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Ze sparzonych migdałów zdjąć skórkę i suszyć 20 minut w temp. 150 stopni C. Migdały zemleć, utrzeć z cukrem i 5 łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować. Opłukany ryż zalać 1/2 szklanki gorącego mleka, ugotować. Utarte migdały zalać mlekiem, dodać sól, gotować 10 minut, przecedzić, mocno odcisnąć. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 05.03.2012 09:53
zaskakujaca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak