Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litr
mąka 1 szt
jajko 4 szt
sól
pieczarki 1 kg
ser żółty 15 dkg
ole

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z pieczarkami

Z ciasta naleśnikowego smażymy naleśniki (mleko lub woda, mąka pszenna, 2 jajka i odrobina soli wszystko wymieszać i na odrobinie oleju smażymy naleśniki. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce w plastry, następnie dusimy w garnku na odrobinie masła, gdy woda odparuje doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy startego żółtego sera, mieszając aż się roztopi. naleśniki rozkładamy i jak wystygną nakładamy pieczarki, zakładamy boki i zwijamy w rulony. Obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na patelni z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.02.2017 09:51
bardzo dobre
Ola1young 29.01.2014 14:37
pycha,lubie takie do barszczu
adam1f 18.01.2013 08:07
dobre
agnieszka214 07.08.2012 20:24
bardzo pyszne polecam
Andzia1977
Andzia1977 14.02.2012 21:10
pyszotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak