Sposób przygotowania

Kapustę należy wypłukać, odcedzić i posiekać. zalać ją 1,5 szklanki woda, dodać ziele angielskie, troszkę soli, pieprzu i gotować ok 60 min. do miękkości. Grzyby namoczyć i zostawić ok 2-3 godzin w wodzie potem wyjąć i posiekać a szklankę wody z moczenia grzybów dolewamy do kapusty, na koniec jak woda odparuje dodajemy posiekane grzyby i cebulę oraz gotujemy jeszcze jakieś 10 minut. Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i jeśli ktoś lubi odrobiną cukru. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    cos dla mnie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    taka WIGILIJNA kapusta, pyszna
  • -1
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    bardzo lubię kapustę z grzybami tylko nie wiem dlaczego tak rzadko ją przygotowuję:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !