Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami po mojemu

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej 3 łyżki
mąka 1 łyżka
przyprawy
grzyby suszone 6 szt
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami po mojemu

Kapustę należy wypłukać, odcedzić i posiekać. zalać ją 1,5 szklanki woda, dodać ziele angielskie, troszkę soli, pieprzu i gotować ok 60 min. do miękkości. Grzyby namoczyć i zostawić ok 2-3 godzin w wodzie potem wyjąć i posiekać a szklankę wody z moczenia grzybów dolewamy do kapusty, na koniec jak woda odparuje dodajemy posiekane grzyby i cebulę oraz gotujemy jeszcze jakieś 10 minut. Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i jeśli ktoś lubi odrobiną cukru. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 14.02.2014 12:54
bardzo lubię kapustę z grzybami tylko nie wiem dlaczego tak rzadko ją przygotowuję:)
Bernadeta1 05.11.2013 10:02
taka WIGILIJNA kapusta, pyszna
dianix 01.01.2012 12:23
cos dla mnie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak