Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa kukurydziana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 3/4 litra
kukurydza 1 puszka
por 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
papryczka chili 2 szt
pomidory 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
cukier 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa kukurydziana

Por umyć , pokroić w krążki . Masło rozgrzać w rondlu , dodać por , przeszklić , oprószyć mąką . Po chwili zalać rosołem , dodać osączoną kukurydzę i gotować na niezbyt dużym ogniu 10 minut . Chili umyć , oczyścić z pestek , drobno pokroić . Pomidory sparzyć , zdjąć skórkę , pokroić w ósemki . Pomidory i chili dodać do zupy i goować jeszcze 5 minut . Zupę zaprawić śmietaną , przyprawić do smaku solą , pieprzem i cukrem . Listki bazylii umyć , pokroić , dodać do zupy tuż przed podaniem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 21.02.2013 18:06
lubie
Bernadeta1 24.01.2013 01:26
ciekawa zupa nigdy nie jadlam
Krzysztof15 18.09.2012 13:50
ciekawa
Luki 02.04.2012 08:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak