Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z kaszą perłową

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 1/3 szklanki
sól
pieprz
ziele angielskie
grzyby świeże 50 dag
kasza 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z kaszą perłową

W rondelku zagotować szklankę wody . Kaszę opłukać , odsączyć , zalać wrzącą wodą , posolić do smaku i gotować , aż wchłonie prawie całą wodę . Następnie szczelnie przykryć , wstawić na około 30 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 st. C . Grzyby oczyścić , opłukać . Odciąć końce trzonów i części nadpsute . Warzywa obrać , umyć . Warzywa i grzyby pokroić w paski , włożyć do rondla , dodać kilka ziarenek ziela angielskiego , sól , pieprz do smaku i masło , po czym dusić 30 minut . Następnie wlać 3 szklanki wrzątku i gotować 10 minut . śmietanę wymieszać z mąką , dodać do zupy i zagotować . Kaszę rozłożyć na talerze i zalać zupą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 28.11.2012 16:27
super
owca441 27.08.2012 17:04
ludbię
teresa18 30.07.2012 19:00
smaczniutka
Luki 21.03.2012 06:40
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak