Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na dwie blaszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
kasza manna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2,5 łyżki
żółtko jajek 4 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 1,5 szklanka
rodzynki 0,5 szklanki
mąka 2 szklanki
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
margaryna 1/3 kostki
polewa czekoladowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na dwie blaszki

Kroki postępowania

1
Do miski włożyć zmielony twaróg,dodać 4 żółtka,2 łyżki kaszy mannej,2,5 łyżki mąki ziemniaczanej.Następnie dodać 1,5 szklanki cukru,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i całość miksować do chwili,aż masa nabierze jednolitej konsystencji.
Krok 1 - Sernik na dwie blaszki foto
2
Do 2 szklanek mąki dodać łyżeczkę proszku do pieczenia,4 łyżki cukru,2 żółtka i 1/3 kostki margaryny.Zagnieść ciasto.
Krok 2 - Sernik na dwie blaszki foto
3
Ciasto podzielić na 2 części,każdą częścią wyłożyć dno blaszek posmarowanych masłem i posypanych mąką.
Krok 3 - Sernik na dwie blaszki foto
4
Do masy sernikowej dodać 0,5 szklanki wcześniej sparzonych rodzynek,masę wylać na ciasto.
Krok 4 - Sernik na dwie blaszki foto
5
Piec przez 50 minut w 180 stopniach.Serniki udekorować polewą czekoladową.
Krok 5 - Sernik na dwie blaszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 02.01.2012 16:50
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak