Sposób przygotowania

Drożdże wraz z łyżką cukru rozrobiłam, dolałam trochę ciepłego mleka, posypałam łyżką mąki i odstawiłam do wyrośnięcia. Do miski z mąką wlałam wyrośnięty rozczyn, dodałam jajko i cukier , resztę mleka i stopione masło. Wyrobiłam, aż zaczęło odstawać od brzegów miski. Postawiłam do wyrośnięcia na pół godziny.
Wyrośnięte ciasto podsypałam jeszcze niewielką ilością mąki, rozwałkowałam i przełożyłam na blachę. Poukładałam na nim śliwki, poypałam wiórkami kokosowymi i piekłam w temperaturze 200 C około pół godziny.
Ciepłe ciasto posypałam cukrem z cynamonem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    fasola

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    robiłem podobnego ostatnio
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepis na czasie,można piec ,śliwki obrodziły:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u mnie juz śliwek nie ma,..
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię takie ciasta,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !