Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwałkuj na cienki plaster i wykrój 5 cm kółka. Połowę kółek rozłóż na blasze i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Z reszty, foremką wykrój środek, nałóż na kółko i znów posmaruj jajkiem, Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Szpinak pokrój na kawałki, a czosnek w kostkę. Na oliwie przyrumień czosnek, dodaj szpinak, sól i pieprz. Podsmaż całość, potem odsącz. Podpiecz pomidory pokrojone na ćwiartki. Część upieczonych francuskim foremek napełnij szpinakiem, dodaj kawałki sera, pomidorów i zioła. Szparagi obierz i sparz posolonym wrzątkiem, potem schłódź Plasterki szynki przekrój na pół. Każdy pęd szparagów pokrój na trzy kawałki i owiń szynką. Twaróg wymieszaj z zielonym pieprzem i posól. Resztę foremek napełnij twarogiem i udekoruj sałatą i szparagami w szynce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !