Sposób przygotowania

Jajka sparzyć wrzątkiem, oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z połową cukru. Oddzielnie ubić pianę z białek. Obydwie mąki i proszek do pieczenia wymieszać. Do ubitych żółtek dodawać porcjami pianę i mąkę. Delikatnie wymieszać. Wlać do tortownicy i piec na złoty kolor. Wiśnie przesypać na sito i zostawić do rozmrożenia, dokładnie zbierając ściekający sok. Rozmrożone wiśnie wymieszać z resztą cukru. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić i wymieszać z serkiem. Przestudzone ciasto przekroić na połowę. Na talerzu ułożyć plaster ciasta, na nim rozsypać wiśnie z cukrem i 1/2 porcji kremu czekoladowego. Na wierzch ułożyć drugi plaster ciasta, skropić go sokiem, który wyciekł podczas rozmrażania wiśni. Całość posmarować pozostałym kremem czekoladowym. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amanda

    mmm musi być pyszny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !