Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szynkowo-szparagowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 25 dag
jabłko 1 szt
gruszka 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
szparagi 1 puszka
sól
pieprz
majonez 30 dag
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda kremowa 1 łyżeczka
koperek 2 łyżki
estragon 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie 3 siekane

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szynkowo-szparagowa

Szynkę pokroić w paski . Jabłko i gruszkę umyć , oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę . Ogórek zetrzeć na tarce do jarzyn . Szparagi osączyć z zalewy i pokroić na kawałki długości 3 cm . Składniki sałatki połączyć , oprószyć estragonem , solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać . Majonez połączyć z jogurtem oraz musztardą , przyprawić solą i wymieszać . Sałatkę polać sosem , wymieszać , a tuz przed podaniem posypać orzechami i koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 04.10.2012 17:13
zapowiada sie smacznie
kriko 26.06.2012 14:55
fajna
sara1 01.04.2012 16:32
sałatka apetyczna
iknbozka 24.03.2012 15:07
mniam
Luki 11.02.2012 10:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak