Sposób przygotowania

Odzielić żółtka od białek.Żóltka ubić z cukrem do białości.Wsypać kakao oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie zamieszać.Dodać do masy rozpuszczoną czekoladę i łyżkę wody.Ubić białka na sztywno i delikatnie wymieszać z masą.Przełozyć do tortownicy i piec 15min w 180st.
w tym czasie zrobić mus.
Pokruszyć czekoladę i rozpuścić w kąpieli wodnej,wymieszać ze śmietanką i wstawić do lodówki.Gdy ostygnie dodać likier i ubić mikserem tak długo ubijać aż uzyska się delikatny krem.Wyłozyć krem na wystudzony biszkopt.-ma być wysoki jak biszkopt.Wstawić do lodówki na 3 godz aby mus się ściął.Gotowy deser posypać kakao

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Bardzo fajny deser:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    wypróbowane.jest super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    mniam pysznosci
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !