Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jasne z ciemnym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 50 dag
cukier puder 30 dag
lody waniliowe 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jasne z ciemnym sosem

Owoce jagód lub borówek przebrać, umyć i osuszyć. Zasypać je cukrem i odstawić na pół godziny. Po tym czasie przełożyć na miksera i zmiksować. Sos należy schłodzić w lodówce przed polaniem lodów.
Do tego sosu nadają się wszelkie ciemne owoce - wiśnie, jeżyny (dużo więcej cukru), porzeczki.
Jasne (np. waniliowe czy śmietankowe) lody wyglądają fajnie polane takim ciemnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.03.2012 16:03
pyszności
Dorian 20.01.2012 11:36
pyszna slodkosc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak