Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek miodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 400 gram
melasa 100 gram
masło 200 gram
jaja 4 sztuki
cukier 50 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
przyprawa do piekarników 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 opakowanie
mąka 800 gram
rum 4 łyżki
cukier puder 3 łyżki
polewa toffi 200 pokruszony

Przepis i sposób przygotowania na: Placek miodowy

Miód, melasę i masło stop. Odstaw do wystudzenia. Jajka ubijaj z pokruszonym karmelem, cukrem i cukrem waniliowym około 8-10 minut. gdy masa jajeczna będzie puszysta, dodaj miód z syropem i wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Wlej rum i wymieszaj gładkie jednolite ciasto. Blachę wysmaruj tłuszczem, oprósz mąką i wypełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni. Piecz przez 30-35 min. Po wystudzeniu pokrój na kwadratowe porcje. Każdą porcję posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek5 18.03.2012 20:55
uwielbiam miód
gottrina 31.12.2011 10:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak