Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet miętowo-cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 0,5 litr
skóra z cytryny 1 szt
świeża mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet miętowo-cytrynowy

Mięte (kilka listków) umyć, osuszyć i wrzucić do butelki. Skórkę z cytryny umyć, wyszorować i podzielić na mniejsze części. Zalać do octem winnym i wymieszać.
Zabezpieczyć butelkę przed dostępem powietrza i światła i przechowywać w chłodnym miejscu.
Do ok 1-1,5 tygodnia całość przecedzić na sitku, a gotowy ocet przechowywać w zamkniętej butelce w chłodnym miejscu (najlepiej lodówce).
Rewelacyjny do winegret!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.05.2012 22:14
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak