Sposób przygotowania

Do miski włóż miękką margarynę i pozostałe składniki ciasta. Wszystko wymieszaj mikserem. Ciasto przełóż na podsypana mąką stolnicę i zagniataj, aż będzie gładkie. Tak przygotowane ciasto zawiń w folię i odłóż na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkuj partiami na grubość 0.5 cm i wycinaj foremkami pierniczki. Ułóż je na wysmarowanej Kasią dużej blaszce i piecz 8-10 minut w temp. 180 stopni. Cukier puder wymieszaj z odrobiną mleka lub soku z cytryny i utrzyj na bardzo gęstą masę. Tak przygotowany lukier rozłóż do kilku miseczek i zabarw dodając do niego odrobinę barwnika spożywczego. Upieczone i przestudzone pierniczki polukruj za pomocą szprycy, pędzelka lub patyczka

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sloneczko1

    wyglądają super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    zdjęcie nie moje ale też mi się podobają te ze zdjęcia:) moje wyglądają nieco inaczej:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !