Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
seler 0.5 sztuki
por 1 sztuka
cebula 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 6 łyżek
jajko 1 sztuka
sól do smaku
cytryna 0,5 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 ziarnka
olej do smażenia
pietruszka 1 sztuka
filet z dorsza 1 kg
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarnka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchewki, pietruszkę, seler zetrzyj na grubej tartce, a por i cebulę pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej.Dodaj warzywa i smaż 5 minut. Dodaj listek laurowy, pieprz i ziele angielskie. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Dopraw solą, słodką papryką i duś przez 40 minut. Filety skrop cytryną, oprósz solą. Podziel na porcje. Wstaw do lodówki na 30 minut. W roztrzepanym jajku zanurz porcję, porem obtocz mąką i usmaż. Gotowe przełóż na półmisek i przykryj warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.01.2012 14:41
super
sloneczko1 01.01.2012 19:46
bardzo dobry przepis
senninha 31.12.2011 08:14
Znam trochę inny przepis, ale ten wydaje się być ciekawy :) spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak