Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z sandacza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z sandacza 600 gram
pszenne tosty 5 sztuk
śmietana kremówka 6 łyżek
jaja 2 sztuki
koniak 1 kieliszek
rodzynki 50 gram
suszone morele 8 sztuk
białe wino 3 łyżki
płatki migdałowe 50 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
starta skórka z cytryny 5 dag
wywar warzywny 500 ml
wywar rybny 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z sandacza

Mięso ryby oddziel ze skóry. Skórę natrzyj solą, pieprzem i skórką cytrynową, owiń w folię i włóż do lodówki. tosty okrój ze skórki i zalej kremówką. rodzynki i morele polej winem i odstaw na 20 minut. Mięso ryby i odsączone tosty utrzyj ze śmietaną, pieprzem, solą, koniakiem i żółtkami. Ubij pianę z białej. Rodzynki i płatki migdałowe dodaj do ryb razem z pianą. Na skórę sandacza nałóż połowę farszu, uformuj roladę. Roladę wstaw do brytfanki, zalej gorącym bulionem i gotuj 40 min na małym ogniu. Roladę pokrój na plastry, Żelatynę rozpuść w odrobinie wody, wymieszaj z wywarem rybnym, ostudź i zalej plastry rolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 13.08.2012 09:45
wow, jestem pod smakowitym wrażeniem
mirosława4 15.06.2012 20:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak