Sposób przygotowania

Mięso ryby oddziel ze skóry. Skórę natrzyj solą, pieprzem i skórką cytrynową, owiń w folię i włóż do lodówki. tosty okrój ze skórki i zalej kremówką. rodzynki i morele polej winem i odstaw na 20 minut. Mięso ryby i odsączone tosty utrzyj ze śmietaną, pieprzem, solą, koniakiem i żółtkami. Ubij pianę z białej. Rodzynki i płatki migdałowe dodaj do ryb razem z pianą. Na skórę sandacza nałóż połowę farszu, uformuj roladę. Roladę wstaw do brytfanki, zalej gorącym bulionem i gotuj 40 min na małym ogniu. Roladę pokrój na plastry, Żelatynę rozpuść w odrobinie wody, wymieszaj z wywarem rybnym, ostudź i zalej plastry rolady.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    wow, jestem pod smakowitym wrażeniem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !