Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedzić. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone pomidory, wymieszać i razem chwilę podsmażyć, przyprawić do smaku. Wymieszać z ziemniakami, pokrojoną w kostkę wędliną i kalafiorem, przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego 2 łyżkami oliwy, posypać żółtym serem, skropić pozostałą oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać kilka minut w temp 190 stopni. Podawać z surówką lub kefirem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zapiekanka w moich smakach .... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zapiekanka w moich smakach .... :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę kiedyś zrobić taką zapiekankę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !