Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka, odcedzić, ostudzić, podzielić na różyczki, skropić sokiem z cytryny. Brzoskwinie zmiksować z winem, syropem z brzoskwiń, otartą skórką z pomarańczy, solą i pieprzem. Wymieszać z majonezem. Różyczki kalafiora włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać, wystudzić w lodówce. Kalafior podawać mocno schłodzony.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawe połączenie składników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    oryginalne, szczerze mówi?c pierwszy raz spotka?am si? z tak? wersj? :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie brzoskwini i kalafiora.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !