Sposób przygotowania

Rozgrzać miód i rozpuścić margarynę. Ostudzić. Połączyć miód, tłuszcz i dodać mąkę, cukier, jaja, kakao i proszek do pieczenia. Dodać cynamon i jedno opakowanie przyprawy korzennej. Dobrze połączyć i rozwałkować ciasto na grubość 2-3 mm. Wycinać pierniczki specjalnymi foremkami. Piec w temp ok 180 stopni przez ok 10-15 min. Udekorować według uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    Pięknie wyglądają :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    wyglądają bajecznie! muszą być pyszne, a widok takich pierniczków na choince jest niesamowity :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    wyglądają bajecznie! muszą być pyszne, a widok takich pierniczków na choince jest niesamowity :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pięknie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne pierniczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    o pieknych kształtach
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    aż chce sie schrupać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    Pycha
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Milena87

    rewelacyjne pierniczki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pierniczki to i ja robię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !