Sposób przygotowania

Z 3 łyżek cukru zrobić karmel. Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości. Następnie do żółtek dodać płynny miód, karmel, sok z pomarańczy, mąkę wymieszaną z przyprawą do pierników, kakao i sodą oczyszczoną, wymieszać. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wmieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy keksowej. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Piernikowe pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pięknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomity piernik!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sloneczko1

    warto wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ależ apetyczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !