Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zuppa di verdure (jarzynowa)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 100 gram
fasolka szparagowa 100 gram
zielony groszek 100 gram
marchew 2 sztuka
seler 1/2 sztuka
kapusta biała 1/4 sztuka
por 1/4 sztuka
boczek wędzony 100 gram
udka z kurczaka 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
parmezan starty 3 łyżka
pietruszka 1 pęczek
olej roślinny 4 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zuppa di verdure (jarzynowa)

Na udku gotujemy ok 1,5 litra bulionu, dodajemy kostkę rosołową. Wszystkie warzywa dokladnie myjemy i obieramy. Z pora wykorzystamy dolną część. Fasolka nie może być łykowata. Marchewkę, seler, kapustę kroimy w paski i wrzucamy do bulionu. Dodajemy groszek. Po ok 20 min. dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojony w krążki por. Boczek kroimy w drobną kostkę i bardzo drobno siekamy czosnek, smażymy razem na rozgrzanym oleju, wrzucamy do zupy. Siekamy natkę piertuszki i z lubczykiem dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Parmezanem posypujemy po rozlaniu na talerze. Można dodać maggi i zabielić śmietaną (przed podaniem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak