Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z fasoli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1 szklanka
śmietana 2 łyżki
cebula 1 sztuka
biała fasola 3 ugotowana
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat - -
tłuszcz 10 dag
przyprawa do potraw 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z fasoli

Fasolę zmielić, dodać mąkę, jajko, ½ szklanki wody, lubczyk, przyprawę KUCHAREK i pieprz. Wyrobić gładkie ciasto i formować z niego małe kluseczki. Gotować 5-7 min w posolonym wrzątku. Boczek i cebulę pokroić, podsmażyć, dodać śmietanę, wymieszać i polać kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

01.11.2013 15:18
jak zwykle berys18, cudowne sklonowanie komentarzy i cudownie przyznane punkty rzędem do wszystkich w tej samej ilości
Anna146 24.08.2011 17:56
podoba mi się ten pomysł na fasolę
berys18 23.04.2011 20:18
bardzo ciekawy przepis
berys18 23.04.2011 20:18
bardzo ciekawy przepis
berys18 23.04.2011 20:18
bardzo ciekawy przepis
szajba2 12.02.2011 15:32
takich nie jadłem a chętnie bym spróbował
Barbara55 09.10.2010 18:33
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak